2012. augusztus 22.

Hát akkor gyerekbulira polipvirsli -azaz nyársalt virslikarikák-


 Barátosném feltette a facebook-ra "termelőtől" származó fotót, mely szerint gyerekvacsi....
Mivel jól nézett ki este kipróbáltam a családom férfifrontján, nekik is ízlett, most már jöhetnek a gyerekek a hétvégén, csak még a művésznevét nem tudom kitalálni.
Hajasbaba virsli? Nem jó! Mindkét végén kinőtt.

 
Recept :
1-1,5 cm-es virslikarikák a jobb fajtából,
2 tojásból készült spagetti száraztészta (főzési ideje 10-12 perc)

Elkészítés:
A felvágott virslikarikákba egyenként legalább 6 db félbetört spagettit szúrunk, garantáltan nem lesznek egyenesek, szanaszét fog állni az egész.
2 liter vizet felforralsz a gyorsteafőzővel, és a fémedénybe tett tésztára nyársolt virslikre öntöd, majd 2 percig forralod, a tűzhelyet kikapcsolod, teszel az edényre egy fedőt és 10 perc múlva leszűröd.
Ennyi, meg egy bambi, én ketchup-pel tálaltam. De elfér majonézes salátalevélen is.
Remélem jót találtam ki a hétvégi gyerekvendégségre.

És végül az ÉJ KIRÁLYNŐJE reggeli fényben, ugye milyen gyönyörű?

4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Már készítettem többször ilyet, a gyerekek imádják, az én lányom virslipóknak nevezi:) A katuszod gyönyörű:)

Kati írta...

Én is rég készülök kipróbálni így a spagettit, de még nem értem odáig:) A kaktusz tényleg gyönyörű, láttam már élőben is, párom édesanyjának is van ilyen, nála is virágzott a tavaly:)

ingyom bingyom írta...

Kedves Trollanyu, igen a virslipók határozottan jó elnevezés, köszönöm, a kaktusz több éve megvan, és szaporodik.

Kati nekem minden évben virágzik nem is egyszer, kb. két évente átültetem és nyáron tápozom. Viszont télen sanyargatom a lépcsőházban, és alig permetezem.
Puszi!

Titi írta...

Szerintem imádni fogják a kölkök :) Csinálok a keresztlányunknak is, ha legközelebb itt lesz. Ennyi meg a bambi :) Nálunk is járja a szólás :)