Ez bizony magyaros lecsó, csak egy kis sütőtökkel dúsítva, ami igazán átveszi a lecsó ízét, semmi tökíze nincs a cuccnak.
Egy kicsit túlteng nálunk mostanában a tök, most is sikerült leszednem egy kívül még zöld, de belül már sárga (nem egészen narancssárga) sonkatököt (sütőtökféle) , és mivel levest már főztem belőle a héten, most a lecsóba aprítottam.
Hozzávalók:
1 kg lecsópaprika,
4-5 közepes paradicsom,
egy kis marék sonkakocka,
1 nagy fej (vagy 3-4 kicsi) vöröshagyma,
kevés világos sütőtök kockára vágva, (vagy egy kisebb zsenge cukkini karikázva),
só,
pirospaprika,
olaj
Az olajon megpirítjuk a bőrkés sonkakockát. Én a nyaralásból megmaradt tiroli schinkenspeckből kockáztam bele.
Majd rádobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk, és mehet bele a paprika meg a tök, megforgatjuk két evőkanál vizet öntünk alá, majd pároljuk egy kicsit. Ráöntjük az apró kockára vágott paradicsomokat, sózzuk, ellátjuk 1-2 teáskanál édesnemes pirospaprikával és készre rottyantjuk.
Lehet tálalni rizzsel, tarhonyával. Aki szereti üthet rá pár tojást, de meg lehet enni főtt tojással is, vagy csak úgy kenyérrel.
Ez most a csípősségmentes változat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése