A minap rengeteg tök keletkezett egy varázslatos helyen, és annyira meleg volt, hogy teljesen megkeményedtek a héjak, így egy kissé nehézkes volt hámozni, de jutott belőle a fagyasztóba is.
Tökfőzeléket és darálthúsból hamis csevapot készítettem, ami csak úgy néz ki, de mégsem az.
Hozzávalók a tökfőzelékhez:
1 jó nagy tök gyalulva,
2 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor kapor,
1 doboz tejföl
1 evőkanál liszt,
1/2-1 evőkanál cukor
1/2-1 evőkanál ecet,
kevés tej (nem muszáj)
só
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon fehéredésig pirítjuk, majd feltesszük a tököt, az apróra vágott kapor felét, megsózzuk és összeesésig, amíg levet ereszt pároljuk ha lehet fedő alatt.
Amikor a tök összeesett behabarjuk a liszttel, cukorral kikevert tejföllel, beleszórjuk a maradék kaprot, kb fél evőkanál ecetet és rottyantunk egyet rajta, megkóstóljuk, ha kell még utánafűszerezünk, és kész. Lehet pirospaprikát is tenni bele, ez most azonban a fehér tök ideje volt.
Hozzávaló hamis csevaphoz:
70-80 dkg darált sertéshús (comb, vagy lapocka),
1 tojás,
2 gerezd zúzott fokhagyma
só,
majoranna,
bors,
tej zsömle áztatáshoz,
1 db zsömle
Amint látszik ez nem csevap, hanem paprika nélküli fasírt, csak a formázása hasonlít a csevaphoz, jól kikeverjük a húst a hozzávalókkal és enyhéz vizezett kézzel megformázzuk.
Én a zsemlét beletettem szétépkedve a turmixgépbe és felöntöttem kb 1-2 dl tejjel, amikor megszívta magát jól összeturmixoltam, és a tökfőzelék felett egy jó nagy szűrőbe öntöttem, kirázogattam belőle a tej nagyobb részét ízesítve ezzel is a főzeléket, majd a masszát hozzákevertem a húshoz.
A nudlira formázott husikat lassú tűzön néha megforgatva aranybarnára sütöttem.
Mivel Anyósom is evett belőle garantáltan finom.
Tökfőzeléket és darálthúsból hamis csevapot készítettem, ami csak úgy néz ki, de mégsem az.
Hozzávalók a tökfőzelékhez:
1 jó nagy tök gyalulva,
2 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor kapor,
1 doboz tejföl
1 evőkanál liszt,
1/2-1 evőkanál cukor
1/2-1 evőkanál ecet,
kevés tej (nem muszáj)
só
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon fehéredésig pirítjuk, majd feltesszük a tököt, az apróra vágott kapor felét, megsózzuk és összeesésig, amíg levet ereszt pároljuk ha lehet fedő alatt.
Amikor a tök összeesett behabarjuk a liszttel, cukorral kikevert tejföllel, beleszórjuk a maradék kaprot, kb fél evőkanál ecetet és rottyantunk egyet rajta, megkóstóljuk, ha kell még utánafűszerezünk, és kész. Lehet pirospaprikát is tenni bele, ez most azonban a fehér tök ideje volt.
Hozzávaló hamis csevaphoz:
70-80 dkg darált sertéshús (comb, vagy lapocka),
1 tojás,
2 gerezd zúzott fokhagyma
só,
majoranna,
bors,
tej zsömle áztatáshoz,
1 db zsömle
Amint látszik ez nem csevap, hanem paprika nélküli fasírt, csak a formázása hasonlít a csevaphoz, jól kikeverjük a húst a hozzávalókkal és enyhéz vizezett kézzel megformázzuk.
Én a zsemlét beletettem szétépkedve a turmixgépbe és felöntöttem kb 1-2 dl tejjel, amikor megszívta magát jól összeturmixoltam, és a tökfőzelék felett egy jó nagy szűrőbe öntöttem, kirázogattam belőle a tej nagyobb részét ízesítve ezzel is a főzeléket, majd a masszát hozzákevertem a húshoz.
A nudlira formázott husikat lassú tűzön néha megforgatva aranybarnára sütöttem.
Mivel Anyósom is evett belőle garantáltan finom.
1 megjegyzés:
Imádom a tökfőzeléket őszintén mondom:)
Megjegyzés küldése