
Hozzávalók:
- 4 főtt cékla, julienne-re vágva, (vagy bármilyenre, a TV-ben spec. kockára vágták),
- 2 db sárgarépa nagyon vékony julienne-re vágva, (vagy reszelve),
- 30 dkg kiflikrupli karikára vágva,
- 30 dkg vecsési káposzta, apróra vágva,
- kevés lilahagyma apróra vágva,
- 4-5 csemegeuborka kockázva (nekem csak egy volt, igen apró kockákra vágva),
- 1 ek. cukor, 1 ek 10 %-os ecet,
- 3-4 ek. olívaolaj,
- 2 tk. só, 2-3 tekerés színesbors
A céklát és a krumlit sós vízben megfőztem, pucoltam, s nem kockákra (1 x 1 cm-re) vágtam, hanem a zöldséggyalummal julienne-re (vékony csíkokra, mint a gyufa) vágtam, a krumplit karikára a vecsési káposztát egyszer megmosva, kifacsarva, apróra vágtam, a lilahagymát kockára, az ubit nagyon apróra (mivel csak 1 utolsó szentem volt), mindent jól összekevertem és sóval, borssal ízesítettem, majd meglocsoltam olívaolajjal, mehet bele 1 ek. cukor és ecet ízlés szerint. Készen csücsült az erkélyen, már előtte való nap elkészítettem.
3 megjegyzés:
Jól hangzik, még ha nem is autentikus:)
Köszi!
Ezt nem most írtam, csak próbálom széjjel szedni a szilveszteri bejegyzésemet, mert túl hosszúnak tűnt. Ez a saláta lett végül a legfinomabb, amikor készült nem úgy nézett ki, hogy megeszik, de mindenkinek ízlett, és jót tesz a gyomornak, de tényleg. Próbáld ki!
Puszi!
Nagyon finom vinyegret saláta!!! A káposztán kívül mindent kockára szoktam vágni :)
Megjegyzés küldése