2012. január 4.

Orosz céklasaláta

Nem autentikus, nem volt csemegeuborkám csak 1 db, de szilveszterkor lehet kísérletezni.







Hozzávalók:
  • 4 főtt cékla, julienne-re vágva, (vagy bármilyenre, a TV-ben spec. kockára vágták),
  • 2 db sárgarépa nagyon vékony julienne-re vágva, (vagy reszelve),
  • 30 dkg kiflikrupli karikára vágva,
  • 30 dkg vecsési káposzta, apróra vágva,
  • kevés lilahagyma apróra vágva,
  • 4-5 csemegeuborka kockázva (nekem csak egy volt, igen apró kockákra vágva),
  • 1 ek. cukor, 1 ek 10 %-os ecet,
  • 3-4 ek. olívaolaj,
  • 2 tk. só, 2-3 tekerés színesbors
ELKÉSZÍTÉS:
A céklát és a krumlit sós vízben megfőztem, pucoltam, s nem kockákra (1 x 1 cm-re) vágtam, hanem a zöldséggyalummal julienne-re (vékony csíkokra, mint a gyufa) vágtam, a krumplit karikára a vecsési káposztát egyszer megmosva, kifacsarva, apróra vágtam, a lilahagymát kockára, az ubit nagyon apróra (mivel csak 1 utolsó szentem volt), mindent jól összekevertem és sóval, borssal ízesítettem, majd meglocsoltam olívaolajjal, mehet bele 1 ek. cukor és ecet ízlés szerint. Készen csücsült az erkélyen, már előtte való nap elkészítettem.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Jól hangzik, még ha nem is autentikus:)

ingyom bingyom írta...

Köszi!
Ezt nem most írtam, csak próbálom széjjel szedni a szilveszteri bejegyzésemet, mert túl hosszúnak tűnt. Ez a saláta lett végül a legfinomabb, amikor készült nem úgy nézett ki, hogy megeszik, de mindenkinek ízlett, és jót tesz a gyomornak, de tényleg. Próbáld ki!
Puszi!

Vicuska írta...

Nagyon finom vinyegret saláta!!! A káposztán kívül mindent kockára szoktam vágni :)