Hozzávalók:
Répa körethez:
A májat megpucoljuk, csíkokra vágjuk. A kacsacsíron üvegesre pirítjuk a kockázott vöröshagymát, rádobjuk a májat, majd kifehéredésig forgatjuk, rátesszük a zúzott fokhagymát a pirospaprikát, és a csíkozott zöldpaprikát (vagy piros), szárított snidlinget, párszor átforgatjuk, és aláöntünk 1 dl vizet, készre főzzük, majd a két evőkanál étkezési keményítőt 1 dl vízzel csomómentesre kikeverjük, és a májhoz forgatjuk, amikor sűrűsödik már kész is van. A végén sóztam, borsoztam, bár ez a legújabb trend szerint már lehetséges az elején is, mert a máj mégsem keményedik...
A répát egyszerűen olajon megpároltam és fűszereztem sóval, petrezselyem zöldjével, igazán nagyon finom a rizs mellé.
A májhoz azért használok kacsazsírt, mert ha marad belőle azt össze lehet villával törni, és egy kis majorannával fűszerezve májkrémként eltenni.
Jó étvágyat hozzá!
- 1 kg csirkemáj,
- 3 ek. kacsazsír,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 kisebb paprika, lehet piros is,
- 1 ek. pirospaprika,
- 2 ek. étkezési keményítő,
- szárított snidling, (vagy friss zöldhagyma),
- só, bors ízlés szerint
Répa körethez:
- 1 kg kockára vágott sárgarépa,
- 1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
- 3 ek. olívaolaj,
- só
- víz
A májat megpucoljuk, csíkokra vágjuk. A kacsacsíron üvegesre pirítjuk a kockázott vöröshagymát, rádobjuk a májat, majd kifehéredésig forgatjuk, rátesszük a zúzott fokhagymát a pirospaprikát, és a csíkozott zöldpaprikát (vagy piros), szárított snidlinget, párszor átforgatjuk, és aláöntünk 1 dl vizet, készre főzzük, majd a két evőkanál étkezési keményítőt 1 dl vízzel csomómentesre kikeverjük, és a májhoz forgatjuk, amikor sűrűsödik már kész is van. A végén sóztam, borsoztam, bár ez a legújabb trend szerint már lehetséges az elején is, mert a máj mégsem keményedik...
A répát egyszerűen olajon megpároltam és fűszereztem sóval, petrezselyem zöldjével, igazán nagyon finom a rizs mellé.
A májhoz azért használok kacsazsírt, mert ha marad belőle azt össze lehet villával törni, és egy kis majorannával fűszerezve májkrémként eltenni.
Jó étvágyat hozzá!