2014. január 20.

Resztelt csirkemáj párolt sárgarépával, rizssel

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemáj,
  • 3 ek. kacsazsír,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 kisebb paprika, lehet piros is,
  • 1 ek. pirospaprika,
  • 2 ek. étkezési keményítő,
  • szárított snidling, (vagy friss zöldhagyma),
  • só, bors ízlés szerint

Répa körethez:
  • 1 kg kockára vágott sárgarépa,
  • 1 nagy csokor zöldpetrezselyem,
  • 3 ek. olívaolaj,
  • víz

A májat megpucoljuk, csíkokra vágjuk. A kacsacsíron üvegesre pirítjuk a kockázott vöröshagymát, rádobjuk a májat, majd kifehéredésig forgatjuk, rátesszük a zúzott fokhagymát a pirospaprikát, és a csíkozott zöldpaprikát (vagy piros),  szárított snidlinget, párszor átforgatjuk, és aláöntünk 1 dl vizet, készre főzzük, majd a két evőkanál étkezési keményítőt 1 dl vízzel csomómentesre kikeverjük, és a májhoz forgatjuk, amikor sűrűsödik már kész is van. A végén sóztam, borsoztam, bár ez a legújabb trend szerint már lehetséges az elején is, mert a máj mégsem keményedik...

A répát egyszerűen olajon megpároltam és fűszereztem sóval, petrezselyem zöldjével, igazán nagyon finom a rizs mellé.

A májhoz azért használok kacsazsírt, mert ha marad belőle azt össze lehet villával törni, és egy kis majorannával fűszerezve májkrémként eltenni.

Jó étvágyat hozzá!