Most ritkábban tudok írni, belekezdtem a nagy vizsgaidőszak projekt-be, elég rogyásig kell tanulnom magamat. Ezek után csak nagyon-nagyon remélni merem, hogy nem orra esés lesz a vége. Szóval ha gép előtt ülök, akkor csak tételgyártás-tételgyártás-tételgyártás folyik a köbön. Azért ide-ide tévedek néha ellenőrzöm a statisztikát, s ahogy Titi mondta rá kellett jönnöm ez tényleg függővé teszi az embert, az a sok bejegyzés ellenőrzése, megtekintés csúcsok nézegetése. Elmondhatom mintegy 650 megtekintéssel és 14 állandó olvasóval zárom a napot, ez ahhoz képest, hogy elég rég írtam posztot nem is olyan rossz eredmény.
Ezek a mostani ténykedéseim, de a fentiek miatt húsvét után ritkán tudok majd írni. Azért üdv. mindenkinek.
hagyma kevés olajon megfuttatva
3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
petrezselyem
egy pohár tejföl 1 ek. liszttel 1 ek. cukorral kikeverve,
húsgombóchoz: 25 dkg darálthús
1 tojás
só, bors, fokhagyma
tetejére szórásnak medvehagyma
Tárkonyos májgombóc leves tejföllel
1 zacskó mirelit májgombóc
1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 fehérrépa
3-4 szem krumpli
15-20 dkg mirelit zöldbab
1 pohár tejföl
só, bors,
tetejére tárkony
Az apróra vágott hagymát kevés olajon robbantom, majd ráöntöm a karikára vágott répát, fehérrépát, a felkockázott krumplit, a zúzott fokhagymát, sózom borsozom (tekerős színes borssal), és keverek raja egy párat, hogy párolódjék, majd feleresztem vízzel és felfőzöm.
Ha a zöldségek megpuhultak beleöntöm a fagyasztott májgombócot (bár egy tenyérnyi zacskó a mérete, lehet, hogy a fele is elég egy levesbe), majd a tejfölt kikavarom 1 ek. liszttel, egy ek. cukorral és behabarom vele a levest, a májgombóc 2 perc alatt kész van, tehát a tejfölt szinte rögtön lehet bele tenni, egy teáskanálnyi tárkony is mehet bele.
Nagyon finom mid a két leves, az elsőt Anyukám főzte, a másodikat, meg sk. elkészítési módjuk hasonló, ezért csak a másodikat írtam le! Jó étvágyat hozzá!
Zsúrkenyér formájára
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése