Hozzávalók:
2 ek olívaolaj,
1 közepes sütőtök (1-1,5 kg)
1 fej nagyobb vöröshagyma,
2 db édes piros alma,
2 dl tejszín,
2 evőkanál étkezési keményítő, vagy kukoricaliszt
só,
2 db marhahúsleves, vagy erőleves kocka,
almáspite fűszerkeverék, vagy őrölt szegfűszeg,
pürésítés után egy fél zacskó csíkokra vágott aszalt sárgabarack kerül bele.
Feltétnek:
pirított szalonnakocka,
almachips,
friss tejszín (vagy hígabb tejföl),
Ha valaki igényli tekerhet a tetejére egy kis chilit, ami kiemeli az ízeket, de ez nem szükséges.
Pirítoskenyérrel tálaljuk.
A sütőtököt hámozás, és belezés után kockára vágjuk, a hámozott almákkal együtt.
Olajon lepirítjuk a csíkozott hagymát, rádobjuk az almát és a sütőtököt, átforgatjuk, kb 1 dl vizet, s egy kicsit együtt pároljuk, majd hozzáadunk 1,5 liter felforralt vizet (gyorsforralóval előforralva), a marhahúsleves kockát, a sót és a fűszereket.
Addig főzzük, míg a sütőtök megpuhul, ez párolás után gyorsan fog menni ekkor az egész hóbeleblancot botmixerrel óvatosan pépesítjük, ne maradjon benne egész tök, vagy almakocka, legyen egynemű, majd visszatesszük rotyogni a csíkokra szelt sárgabarackkal.
Ezután koktélhabverővel kikeverünk 1,5 dl tejszínt 2 evőkanál étkezési keményítővel, és a levest besűrítjük vele (ha valaki nem szereti a keményítős sűrítést, tehet a sütőtök és alma mellé két kockára vágott krumplit és ezzel is sűrítheti).
Előre lepirított szalonnakockát, és almachipset teszünk minden tányér levesbe, és tejszínkarikákat eresztünk bele óvatosan kanállal, majd kanállal, vagy villával kifele húzva csillagokat képezünk a tetejére.
A turmixolásnál legyünk óvatosak, botmixerrel az egyszerűbb.
Ha van otthon sonkalé, abban főzve finomabb ízeket lehet elérni.
Nagyon finom, ízletes, és tápláló téli leves.
2 ek olívaolaj,
1 közepes sütőtök (1-1,5 kg)
1 fej nagyobb vöröshagyma,
2 db édes piros alma,
2 dl tejszín,
2 evőkanál étkezési keményítő, vagy kukoricaliszt
só,
2 db marhahúsleves, vagy erőleves kocka,
almáspite fűszerkeverék, vagy őrölt szegfűszeg,
pürésítés után egy fél zacskó csíkokra vágott aszalt sárgabarack kerül bele.
Feltétnek:
pirított szalonnakocka,
almachips,
friss tejszín (vagy hígabb tejföl),
Ha valaki igényli tekerhet a tetejére egy kis chilit, ami kiemeli az ízeket, de ez nem szükséges.
Pirítoskenyérrel tálaljuk.
A sütőtököt hámozás, és belezés után kockára vágjuk, a hámozott almákkal együtt.
Olajon lepirítjuk a csíkozott hagymát, rádobjuk az almát és a sütőtököt, átforgatjuk, kb 1 dl vizet, s egy kicsit együtt pároljuk, majd hozzáadunk 1,5 liter felforralt vizet (gyorsforralóval előforralva), a marhahúsleves kockát, a sót és a fűszereket.
Addig főzzük, míg a sütőtök megpuhul, ez párolás után gyorsan fog menni ekkor az egész hóbeleblancot botmixerrel óvatosan pépesítjük, ne maradjon benne egész tök, vagy almakocka, legyen egynemű, majd visszatesszük rotyogni a csíkokra szelt sárgabarackkal.
Ezután koktélhabverővel kikeverünk 1,5 dl tejszínt 2 evőkanál étkezési keményítővel, és a levest besűrítjük vele (ha valaki nem szereti a keményítős sűrítést, tehet a sütőtök és alma mellé két kockára vágott krumplit és ezzel is sűrítheti).
Előre lepirított szalonnakockát, és almachipset teszünk minden tányér levesbe, és tejszínkarikákat eresztünk bele óvatosan kanállal, majd kanállal, vagy villával kifele húzva csillagokat képezünk a tetejére.
A turmixolásnál legyünk óvatosak, botmixerrel az egyszerűbb.
Ha van otthon sonkalé, abban főzve finomabb ízeket lehet elérni.
Nagyon finom, ízletes, és tápláló téli leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése