Anyai Nagyanyám nagyon finomakat főzött, ez a hagymaleves is a specialitásai közé tartozott. Tulajdonképpen nem kell hozzá sok fakszni, elég lenne zöldhagyma, só, cukor, babérlevél, tejfölös habarás, és ültetett tojás, de fagyasztóürítésnél tartok, és ott voltak azok a jó kis pulykanyakincák, a szárított zöldségkeverékből meg gyakorlatilag minden sós ételbe csusszantok egy cseppet.
Tehát a hozzávalók:
pulyka nyaka 6 x 10 cm, (legalább 3 pulykanyaka kettévágva)
1 jó nagy csokor zöldhagyma,
1 ek. olaj,
4 db babérlevél
1 ek. szárított zöldségkeverék
só,
1 ek cukor
2 dl tejföl,
2 ek. étkezési keményítő,
1 ek. 10 %-os ecet,
rátétnek kockára vágott pirítós kenyér
A pulykanyakat sós vízben előfőztem, amikor már puha volt folytattam a hagymaleves hozzávalóival.
1 ek. olajon megfuttattam a hagymát, majd a pulykanyak főzővizébe öntöttem, a babérlevéllel, zöldségkeverékkel, és még kb. 10 percig főztem, majd behabartam a 2 ek étkezési keményítővel, 1 ek. cukorral kikevert tejföllel. A végén 1 ek ecetet is teszek bele, piritós kockákkal tálaltam.