a teljesség igénye nélkül...
Remélem nem túl béna a fotó, s látszik rajta mi készült.
Hétköznap nem sok ideje van az embernek kéne valami gyorsat, és könnyűt, hát ez sikeredett, nagyon egyszerű, a sorrendet be kell tartani, és finom puha csirkecombos egytálétel lesz belőle.
Hozzávalók:
4 nagyobb egész csirkecomb félbevágva,
1 bögre rizs (2,5 dl bögre),
3 ek. finom olaj oliva, vagy kukorica,
3 szál zöldhagyma,
3 sárgarépa,
1 fehérrépa,
só,
bors,
ha van a végén petrezselyemzöldje bele (nekem most nem volt.)
Elkészítés:
A csirkecombot jól megpucoljuk, kiszedjük a még meglévő tokokat belőle. A zöldségeket apró kockára vágjuk, a zöldhagymát félcentis karikákra.
Egy szép nagy lábasban az olajon megpirítjuk a sózott, borsozott csirkecombok mindkét oldalát fedő alatt, forgatva, majd amikor kis színe lesz, s van mit kaparni az alján hozzáöntjük a jól megmosott rizst, és a zöldségeket, átforgatjuk és felengedjük annyi vízzel ami ellepi meg még legalább egy ujjnyi.
Ha rotyog levesszük a legkisebbre a lángot jól megkavarjuk lapos végű fakanállal, és addig főzzük, amíg a rizs jól megpuhul.
A végén a hús is nagyon puha lesz, szinte leomlik a csontjáról. A zöldségektől meg nagyon finom íze lesz.
Elég gyorsan el is készül a rizs főzési ideje alatt.
Ha valaki csak rizzsel szeretné akkor 1,5 adag rizst tegyen hozzá, a fűszerek ugyanazok, már úgy is készítettem, s nagyon jó fűszer még hozzá a szárított zöldségkeverék.
Jó étvágyat hozzá.
Remélem nem túl béna a fotó, s látszik rajta mi készült.
Hétköznap nem sok ideje van az embernek kéne valami gyorsat, és könnyűt, hát ez sikeredett, nagyon egyszerű, a sorrendet be kell tartani, és finom puha csirkecombos egytálétel lesz belőle.
Hozzávalók:
4 nagyobb egész csirkecomb félbevágva,
1 bögre rizs (2,5 dl bögre),
3 ek. finom olaj oliva, vagy kukorica,
3 szál zöldhagyma,
3 sárgarépa,
1 fehérrépa,
só,
bors,
ha van a végén petrezselyemzöldje bele (nekem most nem volt.)
Elkészítés:
A csirkecombot jól megpucoljuk, kiszedjük a még meglévő tokokat belőle. A zöldségeket apró kockára vágjuk, a zöldhagymát félcentis karikákra.
Egy szép nagy lábasban az olajon megpirítjuk a sózott, borsozott csirkecombok mindkét oldalát fedő alatt, forgatva, majd amikor kis színe lesz, s van mit kaparni az alján hozzáöntjük a jól megmosott rizst, és a zöldségeket, átforgatjuk és felengedjük annyi vízzel ami ellepi meg még legalább egy ujjnyi.
Ha rotyog levesszük a legkisebbre a lángot jól megkavarjuk lapos végű fakanállal, és addig főzzük, amíg a rizs jól megpuhul.
A végén a hús is nagyon puha lesz, szinte leomlik a csontjáról. A zöldségektől meg nagyon finom íze lesz.
Elég gyorsan el is készül a rizs főzési ideje alatt.
Ha valaki csak rizzsel szeretné akkor 1,5 adag rizst tegyen hozzá, a fűszerek ugyanazok, már úgy is készítettem, s nagyon jó fűszer még hozzá a szárított zöldségkeverék.
Jó étvágyat hozzá.