Vendégségben ettem Líviánál.
Nagyon ízlett, rögtön másnap meg szerettem volna ismételni.
Könnyen, és gyorsan elkészíthető leves, csak a hűtés vesz igénybe hosszabb időt.
Előtte való nap elkészítve az ideális, de ahhoz kellene egy jó nagy amerikai típusú hűtőszekrény.
Majd a következő életemben biztos lesz egy, most maradt a többszörös hűtőfürdő.
Hozzávalók:
10-12 db barack fele őszibarack, fele nektarin, (kb. 1 kg)
2,5 dl tejszín, --> de több is lehet
1 tojás sárgája
1 csomag bourbon vanillin cukor,
3-4 szegfűszeg,
3 karika citrom
1 ek liszt ,
3 evőkanál cukor,
csipet só
hűtőfürdő,
Tálaláshoz: citromfagyi, vagy citromszorbet
A barackokat meghámozzuk, felkockázzuk és a fele adagot (fele sárga húsú, a nektarin pedig fehér húsú) 1,5 liter vízben, a citromkarikával, szegfűszeggel, csipet sóval felfőzzük, majd a fűszerek nélkül turmixoljuk és visszatesszük főni, beletesszük a további barackdarabokat, egyet forrjon, majd egy másik edénybe ráöntjük a közben habverővel jól kikevert cukros, vaníliás cukros, lisztes, tejszínnel feleresztett tojássárgára, vigyázva, és kevergetve, hogy a tojás nehogy összeugorjon.
Jól ki kell hűteni, ha aznapra kell, akkor hűtőfürdőt alkalmazva, s tálaláskor 1 jó nagy gombóc citrom szorbertre, vagy citromfagyira tálaljuk.
Isteni.
Nagyon ízlett, rögtön másnap meg szerettem volna ismételni.
Könnyen, és gyorsan elkészíthető leves, csak a hűtés vesz igénybe hosszabb időt.
Előtte való nap elkészítve az ideális, de ahhoz kellene egy jó nagy amerikai típusú hűtőszekrény.
Majd a következő életemben biztos lesz egy, most maradt a többszörös hűtőfürdő.
Hozzávalók:
10-12 db barack fele őszibarack, fele nektarin, (kb. 1 kg)
2,5 dl tejszín, --> de több is lehet
1 tojás sárgája
1 csomag bourbon vanillin cukor,
3-4 szegfűszeg,
3 karika citrom
1 ek liszt ,
3 evőkanál cukor,
csipet só
hűtőfürdő,
Tálaláshoz: citromfagyi, vagy citromszorbet
A barackokat meghámozzuk, felkockázzuk és a fele adagot (fele sárga húsú, a nektarin pedig fehér húsú) 1,5 liter vízben, a citromkarikával, szegfűszeggel, csipet sóval felfőzzük, majd a fűszerek nélkül turmixoljuk és visszatesszük főni, beletesszük a további barackdarabokat, egyet forrjon, majd egy másik edénybe ráöntjük a közben habverővel jól kikevert cukros, vaníliás cukros, lisztes, tejszínnel feleresztett tojássárgára, vigyázva, és kevergetve, hogy a tojás nehogy összeugorjon.
Jól ki kell hűteni, ha aznapra kell, akkor hűtőfürdőt alkalmazva, s tálaláskor 1 jó nagy gombóc citrom szorbertre, vagy citromfagyira tálaljuk.
Isteni.