Leányom alig használt farmere, egy folttal a szebbik felén, és néhány hímzéssel sk. rajzolva, így még egy darabig használható.
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta, ( Horváth Ilona szerint réteslap, vagy omlóstészta,)
Töltelék:
- 1 csomag cérnametélt (Horváth Ilonánál 12 dkg lisztből és 1 tojásból készült 1/2 cm metéltre vágott levestészta ),
- 50 dkg friss tehéntúró (bár Ilonánál csak 40 dkg volt),
- 1 dl friss sűrű tejföl,
- 2 tojás,
- 3 kanál cukor,
- 1 csomag Bourbon vanillincukor,
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
Az új Lidlis kapcsos tepsimet kivajaztam és az oldalát zsemlemorzsával megszórtam.
A kiengedett mirelit levelestészta egyik lapját (két szétválasztható lapból állt) lisztezett deszkán lisztezett sodrófával négyzet alakúra nyújtottam (kb. kétszeresére), és kibéleltem vele a kapcsos tepsi alját, a felkunkorodó kb. 1 cm-es részeket szépen odanyomogattam a falhoz.
Kikevertem a túrótölteléket, amihez a tojás fehérjét elválasztottam a sárgájától és félretettem. Összekevertem a túrót, tejföld, cukrot, és egy krumplinyomóval kategorikusan egyneműsítettem, nagyon jól széttörve a túrót. (Horváth Ilonánál szitán kell áttörni, hát én azt mellőztem, nekem nagyon jó volt a műanyag krumplinyomó is). Amikor az egész egy jó kis massza lett felvertem habbá a tojásfehérjéket, a túróhoz kevertem az előre beáztatott maréknyi mazsolát, és beleforgattam a felvert habot. Az egészet a tepsibe öntöttem, és a másik kinyújtott, és késsel oldalirányú résekkel ellátott másik négyzetet a tetejére igazgattam.
Az egészet megkentem egy tojássárgája és 1 evőkanál tej keverékével, majd 35-40 perc alatt sütöttem 180 °-on az utolsó 5 percben levettem 160 °-ra és légkeverést kapcsoltam rá.
A végén leszedtem róla a kapcsos külső részt, és egy tálra áthelyezve felszeleteltem.