Annyit hallottam már a sült paprikasalátáról, paprikalekvárról, stb., hogy egy kicsit körbejártam a dolgot, és megpróbáltam a salátát.
Hozzávalók
9-10 db paprika /túlsúlyban a piros kápiapaprika/,
só,
olívaolaj 1 evőkanál
cukros-ecetes lé = 4 ek. cukor, 5 ek. 15 %-os ecet, kb. 3 dl víz
A paprikákat 10-15 percig 200 °-on, a felső rácson grillfokozatban, légkeveréssel sütöttem, (vagyis égettem), középidőben egyszer forgattam.
VIGYÁZZ FORRÓ!
Majd amikor már fekete foltok voltak láthatóak a paprikákon, egy kicsit meg lettek spriccelve hideg vízzel, és légmentesen a fóliába lettek zárva 10-15 percre.
Az idő lejártát követően kibontva a dunsztból, a paprikák héja az ujjunkkal lesimogatható, lehúzható.
A héja nélküli sült paprikát aztán felkarikáztam, megsóztam, és 1 ek. olívaolajat locsoltam rá, majd felöntöttem a cukros ecetes lével, és lehűtöttem. Nagyon finom, több napig elálló savanyúság.
Most Anyukám egész tojással töltött fasírtja, és vegyes köret, meg egy kis görögsaláta volt hozzá.
A töltött fasírt úgy készül, hogy a kikevert fasírthússal bevonjuk a tojásokat, gömb alakúra formázzuk, majd kereszt alakban 2 db bacon szalonnát tekerünk köréje, és sütőben sütjük ki még olaj sem kell alá, hiszen a szalonna zsíros.
Az így készült fasírozott hidegen is finom, és jól szeletelhető.
Hozzávalók

9-10 db paprika /túlsúlyban a piros kápiapaprika/,
só,
olívaolaj 1 evőkanál
cukros-ecetes lé = 4 ek. cukor, 5 ek. 15 %-os ecet, kb. 3 dl víz
A paprikákat 10-15 percig 200 °-on, a felső rácson grillfokozatban, légkeveréssel sütöttem, (vagyis égettem), középidőben egyszer forgattam.
VIGYÁZZ FORRÓ!
Majd amikor már fekete foltok voltak láthatóak a paprikákon, egy kicsit meg lettek spriccelve hideg vízzel, és légmentesen a fóliába lettek zárva 10-15 percre.
Az idő lejártát követően kibontva a dunsztból, a paprikák héja az ujjunkkal lesimogatható, lehúzható.
A héja nélküli sült paprikát aztán felkarikáztam, megsóztam, és 1 ek. olívaolajat locsoltam rá, majd felöntöttem a cukros ecetes lével, és lehűtöttem. Nagyon finom, több napig elálló savanyúság.
Most Anyukám egész tojással töltött fasírtja, és vegyes köret, meg egy kis görögsaláta volt hozzá.

Az így készült fasírozott hidegen is finom, és jól szeletelhető.