2012. október 11.

Sült paprikasaláta, tojásos fasírt

Annyit hallottam már a sült paprikasalátáról, paprikalekvárról, stb., hogy egy kicsit körbejártam a dolgot, és megpróbáltam a salátát.

Hozzávalók
9-10 db paprika  /túlsúlyban a piros kápiapaprika/,
só,
olívaolaj 1 evőkanál
cukros-ecetes  lé = 4 ek. cukor, 5 ek. 15 %-os ecet, kb. 3 dl víz

A paprikákat 10-15 percig 200 °-on, a felső rácson grillfokozatban, légkeveréssel sütöttem, (vagyis égettem), középidőben egyszer forgattam.
VIGYÁZZ FORRÓ!

Majd amikor már fekete foltok voltak láthatóak a paprikákon, egy kicsit meg lettek spriccelve hideg vízzel, és légmentesen a fóliába lettek zárva 10-15 percre.
Az idő lejártát követően kibontva a dunsztból, a paprikák héja az ujjunkkal lesimogatható, lehúzható.
A héja nélküli sült paprikát aztán felkarikáztam, megsóztam, és 1 ek. olívaolajat locsoltam rá, majd felöntöttem a cukros ecetes lével, és lehűtöttem. Nagyon finom, több napig elálló savanyúság.

Most Anyukám egész tojással töltött fasírtja, és vegyes köret, meg egy kis görögsaláta volt hozzá.

A töltött fasírt úgy készül, hogy a kikevert fasírthússal bevonjuk a tojásokat, gömb alakúra formázzuk, majd kereszt alakban 2 db bacon szalonnát tekerünk köréje, és sütőben sütjük ki még olaj sem kell alá, hiszen a szalonna zsíros.
Az így készült fasírozott hidegen is finom, és jól szeletelhető.