2017. május 31.

Rakott spárga zöldhagymás tzatzikivel


RAKOTT SPÁRGA ZÖLDHAGYMÁS TZATZIKIVEL

Ez most aktuális, pedig több éve piszkozatként hevert a blogom memóriájában, most pedig voala közzététetik, lehet elkészíteni amíg van friss zöld spárga.

Hozzávalók:

1 csomó zöldspárga
8-10 szelet bacon,
Basamell mártás
__5 dkg vaj,
__2-3 evőkanál liszt
__3 dl tej   --> vajon világosra megpirítjuk a lisztet,
 ________feleresztjük a hideg tejjel, és sűrűre főzzük,
_________sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk,
20-25 dkg reszelt trappista sajt,
só,
bors,
reszelt szerecsendió,

A zöld spárga alsó részét vékonyan krumplihámozóval lehúzzuk, csak, hogy ne legyen fás része, elosszuk a csomagot legalább 8 felé, és mindegyiket egy-egy bacon szeletbe csavarjuk.
A sütőben ügyesen elhelyezzük és az előre elkészített basamellel meglocsoljuk, s reszelt sajtot teszünk a tetejére.
A sütőben addig sütjük, míg pirosra sül, s a végén zöldsalátával tálaljuk, nálunk most zöldhagymával kevert tzatzikit ettünk mellé.

Nincsenek megjegyzések: