2014. április 1.

Töltött padlizsán



Töltött padlizsán sütőben sütve
Zsófi módra


HOZZÁVALÓK:
4 nagyobb padlizsán
1 kg darált hús (tetszés szerint, most sertés volt,
2 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 db paradicsom,
4 db kaliforniai paprika (piros),
10 dkg reszelt gyömbér (legalább 4 ek. reszelve),
2 teáskanál őrölt koriander,
1 tk. só,
bors ízlés szerint,
chili ízlés szerint,
a darált hús sütéséhez olívaolaj min. 2 evőkanál,
tetejére 25 dkg reszelt sajt (trappista)
Elkészítés:

Ha nem kapunk őrölt koriandert, akkor kőmozsárban összetörjük azt a két teáskanálnyit, minden hozzávalót apróra vágunk, a padlizsánok belsejét fagyis kanállal kikaparjuk azt is jó apróra vágjuk, a magja apró az is mehet bele. A padlizsán belseje kicsit oxidálódik (barnul) mire a töltelék belekerül, de ez a kész ételen nem fog látszani. 
A kaliforniai paprikák húsát nagyon apró kockára vágjuk, majd a hámozott paradicsom húsát is, a fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón, a gyömbért lereszeljük.

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és kifehéredésig forgatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, a gyömbért, zúzott fokhagymát, fűszereket, és rottyanás után addig pároljuk, amíg a levét egy kicsit elfőtte.

Ezek után megtöltjük vele jó púposan a fél kikapart padlizsánokat, sütőpapíros tepsire helyezzük őket, és a tetejüket megszórjuk jó alaposan reszelt sajttal.
200 C°-os sütőben 15-20 perc sütést követően légkeveréssel is sütjük még 5 percig, hogy a sajt teteje rápiruljon.

Főtt rizzsel lehet tálalni. Nagyon finom, illatos, büszke vagyok a kislányomra (24), nagyon finomat főzött.

JÓ ÉTVÁGYAT!





1 megjegyzés:

Kati írta...

Anyja lánya:)Kipróbálós, tetszik az ötlet:)Jól vagy?